ProFin Solutions

Beantwoordt financiële uitdagingen

Contact us now
06-57345535

Wie zijn wij?

Een korte introductie

Profin Solutions is een eenmanszaak van Erik Scholte. Sinds 2009 actief met het helpen van banken en bedrijven bij het vinden van de beste opzet van de bedrijfsfinanciering. Daarvoor heb ik 15 jaar gewerkt in het bankwezen en de adviespraktijk. In al die jaren heb ik veel bedrijven gezien en veel ondernemers gesproken. De menselijke maat is daarbij voor mij altijd leidend geweest en zal dat ook altijd blijven. Hieronder staat in het kort wat ik doe. Wil je meer informatie dan kun je doorklikken naar het betreffende onderwerp.

Voor ondernemers

Sommige mensen worden ondernemer doordat ze het bedrijf van hun ouders voortzetten. Anderen hebben een droom of en visie die ze proberen te realiseren. Wat je drijfveer ook is en hoe je ook met een onderneming begint er zijn altijd momenten dat je wat hulp kunt gebruiken. Het moment dat je een financiering nodig hebt voor je onderneming is zo’n moment. Profin Solutions kan je op dat moment helpen. Samen met de ondernemer wordt de onderneming in kaart gebracht, wat zijn de sterke punten, wat kan er misschien nog beter. Wat is het plan, wat wil je daar mee bereiken en wat is daar voor nodig? Vragen die gesteld en beantwoord moeten worden. Daarna kan een plan worden opgesteld in kan, als dat nodig is, gezocht worden naar partijen die het plan kunnen financieren. Dat kan een bank zijn maar het kan ook zijn dat gebruik wordt gemaakt van crowdfunding, informal investors of participatiemaatschappijen. Wij hebben zicht op deze partijen en kunnen helpen bij het vinden van de juiste financiering door de juiste partij. Voor meer informatie kun je hier doorklikken.

 

Voor banken

De wereld is voor banken de afgelopen jaren niet makkelijker geworden. De regelgeving wordt steeds strikter en zorgt er voor dat er steeds zwaardere eisen worden gesteld aan de vermogenspositie en het kostenniveau. Het passend financieren van een onderneming en een goed beheer is hierdoor steeds belangrijker geworden. Door omstandigheden is het niet altijd mogelijk om hier met de eigen mensen invulling aan te geven. Op zo’n moment kan Profin Solutions helpen. Door tijdelijk extra capaciteit te leveren op het gebied van relatiebeheer, financiële analyse of kredietbeoordeling. Voor meer informatie kun je hier klikken.